Kävimme Luostarimäen käsityöläismuseossa 3.3.
Kuvat ja teksti
Malla Jokinen
Opas kertoo Luostarinmäen historiasta meille että, tämä paikka säästyi Turun palolta.
Menimme sinne tutustumaan vanhanajan kirjanpainoon, jossa vanhanaikaisella koneella painettiin kirjaimia ja kuvia. Kirjaimet ja kuvat olivat yksivärisiä. laatikosta otettiin kirjaimia ja ne pinottiin yksitellen väärinpäin painotelineelle, jota kirjainpainaja esittelli meille miten kaikki tapahtuikaan. Painon väri oli yksiväristä.
Tässä on yksi aakkos kirjain väärinpäin kädessäni, jotta saatte käsityksen koko asiasta.
Mitä Mikael Acrikola kirjoitti ennen vanhaan ja tässä on malli kappale siitä, Mikael Acricola toi Suomeen ensimäisen Suomenkielisen aapsisen ABC kirjan. Josta saamme olla kiitolisia Suomenkielen kirjoista ja lukutaidosta samalla.
Yksi kuva Luostarimäen Käsityöläismuseon monista kylteistä kuvattu, jota pidin kauniina vanhaa puurakenteita ja sinistä taivasta vasten. Kuva kertoo enemmän kuin sataa sanaa kertoisi.
Opettelimme nimen kirjoittamista vanhanajan Rihvelitaululle joka oli minusta hauskaa ja opettavainen kokemuskin samall, meidän kävijöiden nimet näkyy Rihvelitaululla.
Opettaja eli opas oli todella mukava ja asiantunteva henkilö, kiitokset siitä teille.
Tässä huoneessa oli kouluhuone jossa opettelimme tavamaan vanhanajan mukaan, lyhyet lauseet oli helppoa tavata. Mutta pidempi lauseen tavaaminen oli todella vaikeata minulle Mallalle! Kuvassa vanhaajan takka tai hella josta minä pidin valtavasti ja luokkahuoneesta samalla. Oppaat olivat mukavia meille joka veti tätä opastettua kierrosta Käsityöläismuseossa!
Tässä on näkymä Luostarinmäestä josta kävelin poispäin ja otin kuvan kamerrallani, minusta tämä kohta näytti kutsuvalta ja silloin oli hieno pakkasilma ulkona.
Otin yhden talon pihalta tämän kuvan jossa oli hieno taideteos Kurjesta, sormiani oikein syyhytti päästä kuvamaan tämän Kurjen autoa ja rakennusta vasten, Meillä oli kiva iltapäivä ketkä olivat täällä käymässa, Luostarinmäessä museossa eipä muuta lopetteleln Malla